Προστατέψτε την Επιδερμίδα σας!

Ένα μειονέκτημα της ζωής στην πόλη είναι η καθημερινή έκθεση στην ατμοσφαιρική ρύπανση.

Η ρύπανση αυτή μπορεί να έχει πολλές καταστροφικές συνέπειες, ανάμεσα στις οποίες ανήκει και η πρόωρη γήρανση του δέρματος, ειδικά εάν δεν χρησιμοποιείτε τα κατάλληλα δερμοκαλλυντικά.

Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνες, το δέρμα των γυναικών που ζουν σε μεγάλα αστικά κέντρα έχει την τάση να γερνά νωρίτερα. Και ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, λόγω της έντονης ακτινοβολίας!

Το δέρμα είναι το πρώτο σημείο του σώματός μας που δέχεται την φθορά, η οποία έχει ως αποτέλεσμα την πρόωρη γήρανση, την εμφάνιση πανάδων και την μείωση της παραγωγής κολλαγόνου από τον οργανισμό.

Εάν λοιπόν ζείτε στην πόλη και θέλετε να προστατέψετε το δέρμα σας από την ατμοσφαιρική ρύπανση, μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

Θωρακίστε την επιδερμίδα σας

Στην αγορά κυκλοφορούν κάποια προϊόντα serum με ενισχυμένη δράση, τα οποία και δημιουργούν μία στιβάδα-εμπόδιο ανάμεσα στο δέρμα σας και τους ρύπους της ατμόσφαιρας.

Συχνά τα προϊόντα αυτά περιέχουν ουσίες όπως λιπαρά οξέα, έλαιο από ιπποφαές και αντιοξειδωτικά, τα οποία προσφέρουν βαθιά ενυδάτωση στην επιδερμίδα ενώ ταυτόχρονα απομακρύνουν τις τοξίνες και αποτρέπουν την πρόκληση εκτεταμένης βλάβης πάνω της.

Πλύνετε συχνά το πρόσωπό σας

Το καυσαέριο περιέχει ρύπους που λερώνουν το δέρμα με αποτέλεσμα να παγιδεύονται βακτήρια, να κλείνουν οι πόροι και να προκαλείται αφυδάτωση στην επιδερμίδα.

Για αυτό ο τακτικός, σε βάθος καθαρισμός του προσώπου κρίνεται απαραίτητος.

Επιλέξτε ένα προϊόν που θα απομακρύνει αποτελεσματικά τη βρωμιά από το πρόσωπό σας ενώ θα καθαρίζει σε βάθος τους πόρους.

Προτιμήστε ένα καθαριστικό φυτικής προέλευσης, χωρίς πρόσθετα αρώματα και paraben ώστε να εξασφαλίσετε πως θα απομακρυνθούν μεν οι βλαπτικές ουσίες από την επιδερμίδα χωρίς όμως να καταστραφούν τα φυσικά έλαια που παράγονται σε αυτήν.

Κάνετε τακτικά απολέπιση

Η επιβλαβής βρωμιά που «κάθεται» στην επιδερμίδα εξαιτίας της ατμοσφαιρικής ρύπανσης μπορεί να αφήσει πίσω της μαύρα στίγματα και ρυτίδες στο δέρμα.

Χρησιμοποιώντας καθημερινά ένα scrub για βαθύ καθαρισμό, θα απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα από το πρόσωπό σας και θα επαναφέρετε την υγιή και λαμπερή του όψη.

Επιπλέον, καθώς το δέρμα αναζωογονείται, βελτιώνεται η ελαστικότητα και η νεανική του όψη ενώ διατηρούνται τα απαραίτητα φυσικά έλαια και η υγρασία στην επιδερμίδα.

www.yo.gr