Εφαρμόστε το Eyeliner σαν Επαγγελματίας!

Σίγουρα το μακιγιάζ ματιών και δη η εφαρμογή του eyeliner μπορεί να απογειώσει το βλέμμα, κάνοντάς το άκρως σαγηνευτικό.

Το eyeliner, ακόμη και αν εφαρμοστεί μόνο του, χωρίς λόγου χάρη σκιά ματιών, μπορεί να απογειώσει το βλέμμα σας!

Αρκεί φυσικά… να το εφαρμόσετε σωστά!

Ας δούμε πως μπορείτε να γίνετε επαγγελματίες μακιγιέρ στο ίδιο σας το σπίτι…

Η κατάλληλη προετοιμασία

Πριν εφαρμόσετε το eyeliner, θα πρέπει να προετοιμάστε καλά τα βλέφαρά σας.

Ξεκινήστε απλώνοντας καλά και διακριτικά λίγο concealer στην κοιλότητα του ματιού, ασκώντας ταμποναριστές κινήσεις με το δάχτυλό σας και απλώνοντας το concealer με ελαφριά πίεση μέχρι την άκρη του φρυδιού σας.

Αυτό ενοποιεί το χρώμα της επιδερμίδας στο πρόσωπο (καθώς το χρώμα της επιδερμίδας γύρω από τα μάτια τείνει πολλές φορές να είναι πιο σκούρο), φωτίζει τα μάτια και προπάντων βελτιώνει το κράτημα του μακιγιάζ.

Στη συνέχεια, εφαρμόστε λίγη διάφανη πούδρα.

Eyeliner – Εφαρμόστε σωστά τη γραμμή 

Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας για μία αλάνθαστη και ίσια γραμμή με το eyeliner σας;

Για αρχή δώστε έμφαση στη στάση του σώματός σας.

Οι αγκώνες σας θα πρέπει να ακουμπούν καλά στην επιφάνεια που έχετε μπροστά σας για να μην «τρέμουν τα χέρια σας στον αέρα» και ο καθρέφτης σας θα πρέπει να είναι καθαρός, χωρίς λεκέδες και «δαχτυλιές».

Στη συνέχεια, επιλέξτε το eyeliner της αρεσκείας σας.

Εάν είστε εντελώς αρχάριες, ξεκινήστε με ένα μολύβι ματιών, καθώς θα είναι πιο σταθερό στο χέρι σας και δεν θα γλιστρήσει εύκολα.

Ακολούθως, προχωρήστε στην εξάσκηση. Τραβήξτε πρώτα τη γραμμή κατά μήκος των βλεφαρίδων, από την εσωτερική γωνία του ματιού μέχρι τη μέση του βλεφάρου σας.

Μετά, ξεκινήστε από την εξωτερική γωνία του ματιού.

Λέγοντας εξωτερική γωνιά του ματιού δεν εννοούμε την εντελώς άκρη του ματιού, αλλά το σημείο στα τρία τέταρτα της άκρης του βλεφάρου, για να μην δίνεται η εντύπωση ότι το μάτι σας «πέφτει» προς τα κάτω.

Μόλις οι δύο γραμμές ενωθούν, ανασηκώστε το μολύβι ματιών.

Για τελείωμα, εφαρμόστε τις τελευταίες πινελιές επεκτείνοντας τη γραμμή που βρίσκεται στην εξωτερική γωνία του ματιού με κατεύθυνση προς τα πάνω.

Συμβουλή κατά την εφαρμογή του eyeliner

Πάνω από όλα, μην τεντώνετε το βλέφαρό σας κατά την εφαρμογή.

Μπορεί η κίνηση αυτή να διευκολύνει τη διαδικασία του eyeliner κατά το μακιγιάζ, αλλά απελευθερώνοντας το βλέφαρο θα δείτε ότι η γραμμή που πιστεύατε ότι είναι ίσια… καταλήγει να φαίνεται παραμορφωμένη!

Λάβετε υπόψη ότι η γραμμή αυτή που εφαρμόσατε, θα μείνει στο μάτι σας όλη μέρα, μέχρι δηλαδή τη στιγμή που θα ξεβαφτείτε πριν ξαπλώσετε για ύπνο.

Για να είναι λοιπόν το αποτέλεσμα εκθαμβωτικό όλη μέρα, θα πρέπει να «κλειδώσετε» τη γραμμή του eyeliner με μία μάσκαρα.

Η μάσκαρα έχει ένα πινέλο που αποτελείται από πολύ κοντές τρίχες στην άκρη της.

Η εφαρμογή της στις βλεφαρίδες σας, δημιουργούν την ψευδαίσθηση μιας αψεγάδιαστης γραμμής eyeliner, ακόμη και αν υπάρχουν λαθάκια!

Eyeliner… για τη βραδινή σας έξοδο

Για να μετατρέψετε αυτό το ημερήσιο μακιγιάζ σε βραδινό, κρατήστε τη βάση του eyeliner και χρησιμοποιήστε ένα μολύβι ματιών κάνοντας μια παχιά γραμμή ακριβώς πάνω από τη γραμμή του eyeliner.

Ανακατέψτε ελαφρώς με το δάχτυλό σας μέχρι οι δύο γραμμές να ομογενοποιηθούν.

Στη συνέχεια εφαρμόστε μια σκιά ματιών (σκούρο καφέ, γκρι ή μαύρο) για ένα λαμπερό smokey αποτέλεσμα, καθώς και μια ελαφριά πινελιά από μία ιριδίζουσα σκιά στην εσωτερική γωνία του ματιού και στο κόκκαλο του φρυδιού σας.

www.yo.gr