woman-hand-touching-her-neck-2

Πώς να Περιποιηθείτε Σωστά τον Λαιμό σας

Η περιοχή του γυναικείου λαιμού είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη και μπορεί να παρουσιάσει εύκολα σημάδια γήρανσης αν δεν την προσέξετε.

Ο λαιμός κάνει καθημερινά πολλές κινήσεις και με το πέρασμα του χρόνου δημιουργούνται οριζόντιες ή κάθετες λεπτές γραμμές που καταλήγουν σε βαθιές ρυτίδες.

Η επιδερμίδα στην περιοχή του λαιμού και του ντεκολτέ είναι αρκετά πιο λεπτή σε σχέση με αυτήν του προσώπου και γι’ αυτό μπορεί να τη δείτε να γερνάει πιο γρήγορα.

Μάλιστα, το δέρμα στην περιοχή του λαιμού έχει λιγότερους σμηγματογόνους αδένες, με αποτέλεσμα να ξεραίνεται και να αφυδατώνεται πιο εύκολα, οπότε κατά συνέπεια να χρειάζεται και τακτική ενυδάτωση.

Όμως μπορείτε να ακολουθήσετε συγκεκριμένες συμβουλές αν θέλετε να περιποιηθείτε σωστά την περιοχή του λαιμού σας, ώστε να διατηρήσετε τη νεανική όψη της.

Θα ήταν ωφέλιμο αν σκεφτόσασταν ότι ο λαιμός σας αποτελεί προέκταση του προσώπου σας και μαζί με αυτό χρειάζεται εντατική φροντίδα.

Διαβάστε παρακάτω προσεκτικά τα όπλα που έχετε στη διάθεσή σας.

Χρησιμοποιήστε εξειδικευμένα για την περιοχή του λαιμού προϊόντα

Είναι σημαντικό να αναζητήσετε εξειδικευμένα προϊόντα για την περιποίηση του λαιμού σας, τα οποία ανταποκρίνονται στις ανάγκες του.

Στην αγορά υπάρχουν διαφορετικές υφές προϊόντων, καθώς και δραστικά συστατικά για να επιλέξετε αυτά που σας ταιριάζουν.

Σε κάποιες φόρμουλες προϊόντων για την περιοχή του λαιμού και του ντεκολτέ χρησιμοποιείται το υαλουρονικό οξύ και τα πεπτίδια, τα οποία χρησιμοποιούνται σε πολλά αντιγηραντικά προϊόντα, ενώ βελτιώνουν την υφή της επιδερμίδας.

Εντάξτε τα προϊόντα περιποίησης του λαιμού στην καθημερινή σας περιποίηση, ώστε σε λίγο καιρό να έχετε μια πιο νεανική όψη.

Μην ξεχνάτε το ντεμακιγιάζ

Χρησιμοποιήστε τα προϊόντα καθαρισμού και στον λαιμό σας, σε περίπτωση που κάνετε μακιγιάζ για να καλύψετε κάποιες ατέλειες που μπορεί να υπάρχουν εκεί.

Είναι σημαντικό να εφαρμόζετε τη ρουτίνα του ντεμακιγιάζ σας και στον λαιμό, ώστε να μη μένουν υπολείμματα μακιγιάζ.

Εφαρμόστε αντηλιακό στον λαιμό σας

Η αντηλιακή προστασία είναι απαραίτητη όλο τον χρόνο στο πρόσωπο και στην περιοχή του λαιμού, αλλά συχνά παραλείπεται.

Χρησιμοποιήστε το αντηλιακό του προσώπου σας και στην περιοχή του λαιμού και επιλέξτε ένα με υψηλό δείκτη προστασίας, επειδή πρόκειται για μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή.

Μην ξεχνάτε τα πλαϊνά και το πίσω μέρος του λαιμού

Μην εστιάζετε μόνο στην περιοχή ακριβώς κάτω από το πρόσωπο, αλλά δώστε έμφαση και στα πλαϊνά καθώς και στο πίσω μέρος του λαιμού σας, μιας και εμφανίζει τις ίδιες ανάγκες περιποίησης.

Αυτό αφορά τον καθαρισμό της επιδερμίδας, την ενυδάτωσή της και την αντηλιακή προστασία.

Μην κάνετε απολέπιση στην περιοχή του λαιμού

Η περιοχή του λαιμού και του ντεκολτέ είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες και έχουν ανάγκη από ήπια καθαριστικά προϊόντα για να αποφεύγονται οι ερεθισμοί και όχι από προϊόντα απολέπισης.

Μη χρησιμοποιείτε αρώματα πριν καθίσετε στον ήλιο

Πολλά αρώματα περιέχουν στη σύνθεσή τους οινόπνευμα, το οποίο δεν πρέπει να εφαρμόζεται στο δέρμα πριν την ηλιοθεραπεία.

Το οινόπνευμα μπορεί να προκαλέσει τον σχηματισμό κηλίδων ή πανάδων στην επιδερμίδα σε συνδυασμό με τον ήλιο, γι’ αυτό τις μέρες με μεγάλη ηλιοφάνεια μην ψεκάζετε το άρωμά σας στην επιδερμίδα του λαιμού σας.

Πηγή: www.yo.gr