Οι Γυναίκες στη Σπάρτη

Σπάρτη, ευλογημένη γη με πολλά μυστικά ομορφιάς, (εκ)τιμούσε πάντα τη γυναίκα από αρχαίους χρόνους.

Έδειξε τον δρόμο για την ομορφιά μέσα από τα βότανά της, η βάση μας για λίγη από τη μαγεία της Αρχαίας Σπάρτης…

Στην Αρχαία Σπάρτη…

Σε καμία Ελληνική πόλη στην αρχαία Ελλάδα οι γυναίκες δεν απολάμβαναν την ίδια ελευθερία και κοινωνική θέση όπως οι Σπαρτιάτισσες. Μόνο στη Σπάρτη οι γυναίκες διέθεταν οικονομική δύναμη και επιρροή.

Τα κορίτσια ασχολούνταν με τον αθλητισμό και ελάμβαναν δημόσια εκπαίδευση εν αντιθέσει με άλλες πόλεις, όπου οι περισσότερες γυναίκες ήσαν τελείως αγράμματες. Είχε ξεχωριστή θέση στην Αρχαία Σπάρτη η γυναίκα. Επισκέπτες από άλλες Ελληνικές πόλεις σχολίαζαν για τις Σπαρτιάτισσες ότι όχι μόνο είχαν άποψη, που δεν φοβόντουσαν να εκφράσουν δημόσια, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις ανάγκαζαν τους συζύγους τους να τις αποδεχθούν!

Η γυναίκα της Σπάρτης έτρεφε μακριά κόμη, βαφόταν, φορούσε κοσμήματα και ενδύματα πολυτελή (ανάλογα πάντοτε με την κοινωνική της θέση), έγνεθε και ύφαινε υπέροχα, φρόντιζε τα παιδιά της, τον σύζυγό της και εν γένει τα του οίκου της.

Γνώριζε να χρησιμοποιεί τα βότανα από τον τόπο της, όπου ήταν πολλά και με άπειρες εφαρμογές στην καθημερινότητά της. Τοπικό μυστικό θα μπορούσαν να το πουν όσοι γνώριζαν να χρησιμοποιούν τα δώρα της Μητέρας Φύσης σε αυτό τον τραχύ τόπο. Δεν έβγαιναν μόνο ήρωες και πολεμιστές, αλλά και γυναίκες που ακτινοβολούσαν δύναμη και ομορφιά, που ευωδίαζαν με το άρωμά τους.

Σήμερα…

Αυτούς ακριβώς τους μυστικούς θησαυρούς εμείς μάθαμε να χρησιμοποιούμε, να δίνουμε αυτή τη λάμψη που μέσα από τους αιώνες υπάρχει στην Ελληνική Γη. Με βάση τα βότανα της Σπάρτης δημιουργήσαμε τη σειρά δερμοκαλλυντικών Spartan Secret, Eternal Beauty με βασικό μας λεκτικό αυτό που γνωρίζουμε όλοι, Αιώνια Ομορφιά…

Αναζητήστε τα Δερμοκαλλυντικά Spartan Secret στο Φαρμακείο!