Όλες επιθυμούμε να δείχνει όμορφο το πρόσωπό μας το πρωί και η εικόνα των περισσότερων απέχει πολύ από εκείνη που βλέπουμε στις πρωταγωνίστριες των ταινιών

Μυστικά για να Είμαστε Όμορφες όταν Ξυπνάμε

Όλες επιθυμούμε να δείχνει όμορφο το πρόσωπό μας το πρωί και η εικόνα των περισσότερων απέχει κατά πολύ από εκείνη που βλέπουμε στις πρωταγωνίστριες των ταινιών.

Τι κι αν το νεσεσέρ μας είναι γεμάτο με ενυδατικές κρέμες, ορούς και προϊόντα νυκτός που υπόσχονται ότι θα είμαστε πανέμορφες όταν ξυπνάμε;

Επενδύουμε χρόνο και χρήμα για τα καλλυντικά που χρησιμοποιούμε την ημέρα, αλλά καλό είναι να μην παραμελούμε την περιποίηση της επιδερμίδας στην πιο σημαντική φάση της ανανέωσής της, δηλαδή το βράδυ.

Το σώμα μας δεν σταματά ποτέ να δουλεύει, ακόμη κι όταν κοιμόμαστε αφού, κατά τη διάρκεια του ύπνου συμβαίνουν οι πιο σημαντικές εσωτερικές διεργασίες για την υγεία, αλλά και την όψη μας.

Ο οργανισμός επιδιορθώνει τις φθορές της επιδερμίδας, του εγκεφάλου και των μυών.

Η κυκλοφορία του αίματος στο δέρμα αυξάνεται, παράγεται κολλαγόνο και εξουδετερώνονται οι επιθέσεις από τη UV ακτινοβολία, εμποδίζοντας την πρόωρη γήρανση.

Βέβαια, ο επαρκής ύπνος δεν αντικαθιστά την περιποίηση, αλλά ούτε το ανάποδο μπορεί να ισχύσει.

Τα καλλυντικά μόνα τους δεν μπορούν να χαρίσουν σπουδαία αποτελέσματα στην εμφάνισή μας, αν ο οργανισμός δεν ξεκουράζεται όσο πρέπει.

Πώς ο Ύπνος Επηρεάζει την Επιδερμίδα;

Σύμφωνα με πολλές έρευνες, μια νύχτα κακού ύπνου μπορεί να γίνει η αιτία για κουρασμένο βλέμμα, πρήξιμο, μαύρους κύκλους, χλωμή όψη, πιο έντονες ρυτίδες και λεπτές γραμμές.

Τι Μπορούμε να Κάνουμε;

Πρέπει να κοιμόμαστε επαρκώς, αφού, οι ώρες του κατάλληλου ύπνου ποικίλλουν από οργανισμό σε οργανισμό.

Έχει αποδειχτεί ότι λιγότερες, αλλά και περισσότερες από το κανονικό για τον κάθε οργανισμό ώρες ύπνου έχουν εξίσου τα ίδια αρνητικά αποτελέσματα.

Πιο συγκεκριμένα το δέρμα γερνάει γρηγορότερα χωρίς να αναρρώνει από τις περιβαλλοντικές επιθέσεις και η ποιότητά του φθίνει.

Σχολαστικός Καθαρισμός πριν τον Ύπνο

Ο ύπνος είναι η καλύτερη κούρα ομορφιάς αφού γίνεται οξυγόνωση των κυττάρων κι αναπαράγοντας κολλαγόνο.

Οι μύες του προσώπου χαλαρώνουν μετά από μια κουραστική μέρα, συνεπώς δεν πρέπει να παραμελούμε τον καθαρισμό της επιδερμίδας.

Μάλιστα οι ειδικοί αναφέρουν ότι ο βραδινός καθαρισμός είναι πιο σημαντικός από τον πρωινό αφού απελευθερώνονται οι πόροι από το μακιγιάζ και τους ρύπους, ενώ παράλληλα τους εμποδίζουμε να απορροφηθούν και να βλάψουν την επιδερμίδα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ένα Ποτήρι Νερό στο Κομοδίνο

Όσα καλλυντικά και να εφαρμόσουμε, δεν θα έχουμε σπουδαία αποτελέσματα αν ο οργανισμός μας δεν είναι ενυδατωμένος και η ξηρή ατμόσφαιρα στην κρεβατοκάμαρα μπορεί να αφυδατώσει ακόμη περισσότερο την επιδερμίδα, συνεπώς, καλό είναι να έχουμε δίπλα μας ένα ποτήρι νερό σε περίπτωση που διψάσουμε το βράδυ.

Κοιμόμαστε Ανάσκελα με Σωστή Μαξιλαροθήκη

Οι ρυτίδες δημιουργούνται από τις εκφράσεις μας αλλά υπάρχουν και εκείνες που οφείλονται στην κακή στάση ύπνου και δημιουργούνται στο πρόσωπο, στον λαιμό αλλά και στο ντεκολτέ.

Συμβαίνει συχνά να σηκωθούμε το πρωί και να διαπιστώσουμε ότι τα σεντόνια μας έχουν αφήσει «σημάδια» στην όψη μας.

Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι ότι όσο μεγαλώνουμε, τόσο πιο πολλή ώρα χρειάζεται για να εξαφανιστούν αυτά τα σημάδια, συνεπώς, μια λύση, όχι πάντα εύκολη, είναι να κοιμόμαστε ανάσκελα.

Μια άλλη είναι να χρησιμοποιούμε σεντόνια και μαξιλαροθήκες από μαλακά υφάσματα.

Εφαρμογή της Κατάλληλης Καλλυντικής Σύνθεσης Νύχτας

Καλό είναι να ενισχύουμε τους μηχανισμούς ανανέωσης της επιδερμίδας, αφού, η στοιχειώδης περιποίηση αποτελείται από καθαρισμό και μια καλλυντική σύνθεση νύχτας.