Ο ρόλος του μακιγιάζ είναι να αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά του προσώπου κρύβοντας τις ατέλειες κάνοντας έτσι το πρόσωπο πιο λεπτό

Μακιγιάζ για πιο Λεπτό Πρόσωπο

Ο ρόλος του μακιγιάζ είναι να αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά του προσώπου κρύβοντας τις ατέλειες κάνοντας έτσι το πρόσωπο πιο λεπτό.

Δείτε μερικές συμβουλές για να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Απαλλαγείτε από Μαύρους Κύκλους

Οι μαύροι κύκλοι εκτός από το ότι σας κάνουν να φαίνεστε κουρασμένες δίνουν την αίσθηση ότι το πρόσωπό σας είναι πιο πλατύ συνεπώς επικεντρωθείτε στην κάλυψη τους, επενδύοντας σε ένα ιδιαίτερα καλυπτικό κονσίλερ.

Απλώστε το σε σχήμα V κάτω από μάτια και γεμίστε το μέχρι την εσωτερική γωνία των ματιών ενώ στη συνέχεια χρησιμοποιήστε μια κρεμώδη σκιά άσπρης ή ροζ απόχρωσης και με ένα πινέλο απλώστε την πάνω από το κονσίλερ κοντά στα κάτω βλέφαρα και στην εσωτερική γωνία των ματιών.

Βάλτε Κονσίλερ στη Μύτη

Εφαρμόστε κονσίλερ σε πιο σκούρα απόχρωση από αυτήν που εφαρμόζετε στα μάτια σας στις δύο πλευρές της μύτης, ενώ στο εσωτερικό απλώστε αυτό που χρησιμοποιήσατε για να καλύψετε τους μαύρους κύκλους επιτυγχάνοντας έτσι να φαίνεται η μύτη σας πιο λεπτή και το πρόσωπό σας πιο μακρύ.

Φωτίστε το Πρόσωπό σας με Highlighter

Αφού βάλετε make up και πούδρα τονίστε συγκεκριμένα σημεία του προσώπου σας με λάμψεις και επικεντρωθείτε στα υψηλότερα σημεία εφαρμόζοντας το highlighter στην κορυφή των ζυγωματικών, στο κόκαλο πάνω από τα φρύδια, πάνω από το χείλος και στο πιγούνι.

Εστιάστε στα Μάτια

Μόλις τα μάτια γίνουν το επίκεντρο της προσοχής κανείς δεν θα δώσει σημασία σε άλλα σημεία του προσώπου σας συνεπώς εστιάστε σε αυτά κάνοντας έντονο μακιγιάζ με ένα ήπιο smokey eye και σκιές σε απαλές, γήινες αποχρώσεις από την πιο ανοιχτή έως την πιο σκούρα.

Βάλτε Eyeliner

To eyeliner δίνει ένταση στο βλέμμα συνεπώς χρησιμοποιήστε το σε μορφή στυλό και βεβαιωθείτε ότι η γραμμή στην εξωτερική γωνία του ματιού πηγαίνει ελαφρώς προς τα πάνω δημιουργώντας έτσι την ψευδαίσθηση ότι τα μάτια είναι πιο μεγάλα υπερκαλύπτοντας τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά.

Τονίστε τα Μάτια σας

Αν τονίσετε τα μάτια σας, αποφύγετε να βάψετε τα χείλη σας με έντονο χρώμα για να μη φαίνεται βαρύ το μακιγιάζ.

Ένα lip gloss στο χρώμα του δέρματος ή σε ροζ και ροδακινί απόχρωση θα δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Κάντε πιο Πυκνά τα Φρύδια σας

Στην αγορά υπάρχουν ειδικά βουρτσάκια και άλλα εργαλεία που διορθώνουν και στρώνουν το σχήμα των φρυδιών. Τα γεμάτα φρύδια κάνουν το πρόσωπο να φαίνεται πιο μακρύ σε αντίθεση με τα λεπτά φρύδια που το στρογγυλεύουν συνεπώς το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να απλώσετε πάνω τους καφέ σκιά, πάντα ανάλογη με το χρώμα των μαλλιών σας.