Δερματική Αποτοξίνωση για Όμορφο Δέρμα

Δερματική Αποτοξίνωση για Όμορφο Δέρμα

Εάν παρατηρείτε μικρές ατέλειες και μαύρα στίγματα στο πρόσωπό σας, τότε μάλλον η επιδερμίδα σας ασφυκτιά οπότε πρέπει να αναλάβετε δράση για να διώξετε τη θαμπή γκρίζα όψη από το πρόσωπό σας και να του δώσετε ανάσα ομορφιάς.

Η κούραση, το άγχος, η κακή διατροφή, το κάπνισμα, η πολύωρη έκθεση στον ήλιο λειτουργούν εις βάρος της επιδερμίδας σας.

Για υγιή επιδερμίδα ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα πρέπει να εφαρμόζετε καθημερινά.

Η αρχή του παντός είναι ο καλός καθαρισμός με ειδικά προϊόντα πρωί και βράδυ, καθημερινά, με απαλές κινήσεις για να αποτοξινώσετε την επιδερμίδα.

Ο πρωινός καθαρισμός τονώνει το δέρμα απομακρύνεοντας το σμήγμα από την επιφάνεια του δέρματος που συσσωρεύεται κατά τη νύχτα.

Ο λαιμός πρέπει να έχει την ίδια προσοχή με το πρόσωπο, συνεπώς, αφαιρείτε το μακιγιάζ από το ύψος των μαλλιών στο μέτωπο μέχρι τη βάση του λαιμού.

Η απολέπιση αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του εβδομαδιαίου καλλωπισμού.

Εφαρμόστε την στο πρόσωπό σας μια φορά την εβδομάδα με προϊόντα λεπτών κόκκων ή με μια μάσκα αργίλου τρίβοντας ελαφρά.

Με αυτόν τον τρόπο αφαιρείτε τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα σας διώχνοντας τους ρύπους που κλείνουν τους πόρους.

Με την ανάλογη στοχευμένη δερμοκαλλυντική αγωγή, καφέ κηλίδες που έχουν εμφανιστεί με τον καιρό, μπορούν να μειωθούν.

Φυσικά για τις μόνιμες πανάδες στο δέρμα, ο δερματολόγος σας θα σας συστήσει ανεπιφύλακτα μερικές συνεδρίες με λέιζερ.

Η γυμναστική στο πρόσωπο συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στην κυκλοφορία του αίματος στα μικρά αγγεία του δέρματος που ονομάζονται τριχοειδή.

Κάνοντας μικρά και απαλά τσιμπήματα στο πρόσωπο, ενεργοποιούμε την μικροκυκλοφορία του αίματος και την καλύτερη οξυγόνωση με αποτέλεσμα μια φρέσκια και λαμπερή επιδερμίδα.

Η ρετινόλη που προέρχεται από τη βιταμίνη Α, βοηθά στην ανανέωση του δέρματος και στην ομοιόμορφη χροιά της επιδερμίδας, αφήνοντας την φρέσκια και λαμπερή.

Αν θέλετε να έχετε τέλεια φωτεινή και λαμπερή επιδερμίδα, επιλέξτε μια κρέμα νυκτός με ρετινόλη.

Προσοχή όμως γιατί η ρετινόλη είναι ευαίσθητη στο φως συνεπώς θα πρέπει να τη χρησιμοποιείτε το βράδυ κι όχι το πρωί και όχι περισσότερο από ένα μήνα.

Εάν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα, ζητήστε συμβουλές από τον δερματολόγο σας.

Το δέρμα θεωρείται συχνά ως τρίτος εγκέφαλος, καθώς αντανακλά τη γενική κατάσταση της υγείας μας η οποία φαίνεται πάντα στο πρόσωπό μας.

Για να ανακουφίσουμε λοιπόν τον ταλαιπωρημένο μας οργανισμό θα πρέπει να πίνουμε πολύ νερό, καθημερινά, το οποίο να εμπεριέχει επίσης αντιοξειδωτικά συστατικά.

Για να τονώσετε τον οργανισμό σας ακόμη περισσότερο, προσθέστε λίγο χυμό λεμονιού σε χλιαρό νερό και πιείτε το.

Για να δώσετε στον εαυτό σας ένα καλοκαιρινό look μέχρι να έρθει το καλοκαίρι και οι ηλιόλουστες ημέρες, εφαρμόστε στην επιδερμίδα σας μια ειδική κρέμα μαυρίσματος η οποία απλώνεται με τον ίδιο τρόπο όπως και η κρέμα ημέρας σας.

Για καλύτερο μαύρισμα, καταναλώστε φρούτα και λαχανικά πλούσια σε καροτίνη, όπως ντομάτες, ροδάκινα, βερίκοκα, πεπόνι και μάνγκο.